Tag til løb i de høje Ejerge Bjerge

Mens vi venter på at der kommer flere online bingo 2018, så er det passende at tjekke hvilke andre spændende begivenheder der er i 2017. I september er der en masse sjove cykelløb som du kan deltage i enten som cyklist, løber eller tilskuer. Der er blandt andet Markedsløbet, Helsinge Rundt på Cykel, Tour de Sjællands Vestkyst og Danmarks Højeste Bjergløb. Vi giver dig mere information om det sidstnævnte, som vi synes er det sjoveste i september måned.

Bag om løbet i Ejer Bjerge

Løbet arrangeres blandt andet af Bjarne Møller, som er en del af Ejer Bavnehøjs Venner. Sammen med Bjarne og en masse andre, kan du komme på udfordringer i Ejer Bjerge på unikke ruter på toppen af Danmark.

Speakeren Flemming Mølgaard fra DGI Østyjlland og resten af holdet byder dig velkommen klokken 09.30 søndag den 3 september. Der er en kiosk til dem som måske bare er med for at heppe. Her kan du få fingrene i alt fra hjemmebagt kage til franske hotdogs og naturligvis både kaffe og the.

Der er forskellige løb så alle kan være med. Først og fremmest er der en gratis MTB-Bane for børnene, samt et familie løb på fem kilometer. Derudover er der også MTB-løb på 10, 20, 30 eller 40 kilometer. Hvis du er mere til almindelige motionsløb, eller bare andre distancer, så kan du også tilmelde dig til løb på fem eller elleve kilometer, eller hvad siger du til et halv marathon?

Du kan komme rundt i Ejer Bjerge både til fods og på cykel

De fire forskellige MTB-løb foregår med chip. Her kommer du ud for fysiske udfordringer i de krævende passager i Ejer Bjerge. Den mest særlige rute, er den på ti kilometer. Organisationen spiller med lukkede kort, når det kommer til den unikke rute som ikke offentliggøres for de nysgerrige sjæle. Men du kan i hvert fald forvente at komme op i 250 højdemeter. Det bedste af det hele, med alle ruterne, er at det er prisvenlige deltagergebyr, som varierer mellem firs og 200 kroner.

De resterende løb, som ikke er i kategorien MTB, er motionsløb med chip i det kuperede terræn langs vejene i Ejer Bjerge. Disse ruter er offentliggjort, så hvis du foretrækker at vide hvor du skal hen, og måske prøve ruten af inden løbet, så kan det være at du skal afsted på enten fem eller elleve kilometer. Eller hvad siger du til 1/2 marathon?

Sidste års vindere ved Danmarks Højeste Bjergløb

Hvis du tilmelder dig, skal du dyste mod nogle af Danmarks dygtigste sportsmænd. Sidste år vandt Thomas Schjermer fra MTBK-Silkeborh mande MTB-løbet på 40 km. I kvindernes tilfælde kan der måske være mindre konkurrence, da der desværre ikke er så mange deltagere. Iben Højgaard cyklede mod sig selv i kvinde MTB-løbet på 20 km. Og det var kun Elise Keller samt Lene Thiesen som travede i pedalerne i kvinde MTB-løbet på 10 km. Skal du være den stærkeste kvinde ved det kommende løb?