Motionscykelløb i udlandet

Selv om den danske løbskalender er fyldt med gode løb, kan det alligevel være fristende at deltage i et motionscykelløb i udlandet. Bjerge, hårdere ruter, flere deltagere og muligheden for at kombinere rejsen med cykelløb er blot nogle af de ting, der frister. Nedenfor har vi givet et bud på nogle af de mest interessante motionscykelløb i udlandet.

La Marmotte, Frankrig

Når man som dansker taler om motionscykelløb i udlandet, er der særligt ét bestemt løb, der tiltrækker opmærksomhed, og det er det franske løb La Marmotte. Løbet har hvert år ca. 8.000 deltagere, hvoraf mere end 2.000 af dem er danskere. Flere danske selskaber arrangerer rejser ned til løbet, og der hersker ingen tvivl om, at det er de danske cykelmotionisters foretrukne løb i udlandet. Løbet byder på 174 km. i de franske alper, hvor der bl.a. skal forceres tre kendte alpestigninger udenfor kategori. Først skal rytterne over Col du Glandon og siden Col du Galibier, inden den frygtindgydende Alpe d’Huez venter med sine 21 hårnålesving og mål på toppen. Løbet køres d. 2. juli 2017, og starter i den franske alpeby Le Bourg-d’Oisans.

Maratona dles Dolomites, Italien

Synes man, at der er lidt for mange danske deltagere i La Marmotte, og foretrækker man Italien fremfor Frankrig, kan Maraton dles Dolomites anbefales. Løbet køres, som navnet indikerer, i de Italienske Dolomitter, og er kendt for at være Europas smukkeste motionscykelløb. Storslået natur og panoramaudsigt venter på den 138 km. lange rute, hvor i alt 4.230 højdemeter og 7 bjergpas skal forceres. Løbet køres samme dato som La Marmotte, nemlig d. 2. juli 2017. Der plejer at være ca. 35.000 ansøgninger om deltagelse, og ”kun” lidt over 9.000 deltagere får adgang til løbet. Man skal med andre ord være heldig for at komme med. Lykkes det, har man dog en stor oplevelse i vente!

EuroEyes Cyclassics, Tyskland

Hvis man ikke har lyst til at køre til helt til Sydeuropa, men samtidig higer for at prøve kræfter med et udenlandsk motionscykelløb, behøves man blot at krydse grænsen og parkere bilen i Hamborg. Her finder EuroEyes Cyclassics sted; et løb, der tidligere var kendt under navnet Vattenfall Cyclassics inden sponsorskiftet i 2016. Løbet er Europas største motionscykelløb målt på deltagere. Hvert år stiller der intet mindre end 22.000 ryttere til start, og Hamborg forvandles til et sandt cykelmekka for en weekend. Motionscykelløbet køres ifm. med de professionelles cykelløb, og man får således også mulighed for at se det professionelle World Tour-felt folde sig ud på nært hold. Løbet finder sted d. 20. august 2017.

Mulighederne er mange!

De tre ovennævnte løb er blot få eksempler på populære motionscykelløb i udlandet. Vores svenske naboer har også gode bud på motionscykelløb; f.eks. er Vättern Rundt og det ultrahårde Båstad Grand Prix meget populære blandt danske ryttere. Et løb som Amstel Gold Race i Holland bør man også have med i sine overvejelser. Mulighederne er mange, så det er bare med at få undersøgt de forskellige løb rundt omkring i verden og så få sat kryds i kalenderen! Er der særlig opbakning omkring et bestemt udenlandsk løb, har klubben mulighed for at arrangere en fællestur til løbet.