Kort guide til hvordan man spiller på cykel events

Tour de France og Giro d’Italia er lige rundt om hjørnet. Langelands-cykelmotion.dk synes derfor det er et passende tidspunkt at lave en kort guide til, hvordan man kan spille online på cykling, både på spille automater og betting.

Tour de France er det største cykelløb i verden og er kendt af mange mennesker – også dem der yderligere ikke er interesseret i cykelløb. Oprindeligt organiseret i 1903 og er blevet afholdt årligt siden da. Grundet Tour de France enorme indflydelse og populæritet, har det en tendens til at flyde ind i det mainstream medie. Specielt i Danmark kender de fleste danskere nok Bjarne Riis og hans eskapader i Tour de France. Lance Armstrong (mistede senere alle titler og banlyst for at nogensinde deltage i Tour de France igen, pga. doping), Alberto Condator, Andy Schleck, Cadel Evans, Chris Froome (som er den seneste vinder af Tour de France) er nogle af de største navne i nyere Tour de France. Nogle danskere kender måske også til vores nordiske broder Thor Hushovd som er den skandinav der har vundet flest etager i Tour de France. Han stoppede dog med cykling i 2014. Andre navne man måske har hørt kunne være Valverde og Voight.

Giro d’Italia har næsten total samme koncept from Frankrig – den største forskel er dog, at dette cykelløb bliver hovedsageligt afholdt i Italien (og nogle gange, i omkringliggende lande). Cykelløbet blev for første gang afholdt i 1909 og har været afholdt årligt lige siden, pånær i perioderne i første og anden verdenskrig.  Den seneste vinder af af Giro d’Italia er Vincenzo Nibali i 2016. Sammen med Tour de France og Vuelta a España udgør disse tre cykelløb tilsammen ”Grand Tours”. Selv om Tour de France er den ældste og mest prestigefyldte, så har Giro d’Italia tit og ofte opnået samme, hvis ikke større, populæritet end Tour de France. Vuelta a España er den yngste af de tre store cykelløb og blev første gang afholdt i 1935. Vuelta a España blev også forhindret i at afholde løb under den Spanske borgerkrig og starten af anden verdenskrig. Det er blevet afholdt årligt siden 1955.

At spille på cykelløb, er Tour de France og Giro d’Italia helt klart nogle af dem man bør holde øje med. Selve mekanikken i at spille, er ikke så svær. Alle bettingsites vil med garanti have en sektion dedikeret til cykelløb – hvordan Tour de France og Giro d’Italia uden tvivl vil være en del af det. Mulighederne og forskelligheden i spil på cykelløb kan dog være forskellige fra hjemmeside til hjemmeside. Men typisk vil der fx. være Tour de France 2017 vinderen hvor man spiller på hvem man tror vil vinde løbet. Tilsvarende gælder for Giro d’Italia. Så hvis man vil spille på at Chris Froome vinder (igen) Tour de France 2017 klikker man ganske enkelt på hans navn, indtaster det beløb man vil spille og trykker godkend. Sådan! Tour de France starter 1. Juli, 2017.